Hajléktalan Ellátás
Nappali Melegedő

A nappali melegedő a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény Hajléktalan ellátása keretében, - a Népkonyhával közös épületben - működő szakmai feladat.

Férőhelyek száma:   30 fő

A nappali melegedő igénybevétele térítésmentes.

Nyitvatartási idő: 8.00 - 18.00 óráig a hét minden napján.

A nappali melegedő 30 fő - elsősorban hajléktalan személy - számára biztosítja a lehetőséget, hogy reggel 8.00 órától délután 18.00 óráig kulturált körülmények között töltse a napját. Fedél legyen ez idő alatt a feje felett, lehetősége legyen a közösségi együttlétre, a pihenésre, a személyi tisztálkodásra, a személyes ruházat tisztítására, az étel melegítésére, tálalására, elfogyasztására, valamint szociális és egyéb problémáinak megoldásában segítséget kapjon szakemberektől. A személyes tisztálkodáshoz textíliát és tusfürdőt biztosítunk, a ruházat tisztításához mosóport, mosógépet és szárítógépet. Nappali melegedőnkben tömegtájékoztatási céllal lehetőség van televízió nézésre, sajtótermékek olvasására, valamint saját könyvtárunkból történő olvasásra is. Az étel melegítéséhez mikrohullámú sütőt, tárolásához hűtőszekrényt biztosítunk, téli időszakban forró teával kínáljuk az igénybevevőket. Szociális munkatársaink folyamatosan rendelkezésre állnak információnyújtáshoz, tanácsadáshoz, hivatalos ügyekben nyújtott segítséghez.

Szolgáltatásaink:

Az ellátás igénybevételének módja

Az igénybevevő önkéntesen szóban vagy írásban kérheti a szolgáltatás igénybevételét, melyet megelőz egy személyes elbeszélgetés, ahol megtörténik az igénybevevő tájékoztatása a szolgáltatásokról, a személyes adatok védelméről, az intézmény házirendjéről és a panaszgyakorlás módjáról. Az igénybevételt megelőzően megtörténik az igénybevevő jogszabályban előírt adatainak felvétele. Az igénybevétel feltétele az egy évnél nem régebbi negatív tüdőszűrő lelet. 

 

 

 

© Copyright 2010 BLink Info, telefon: 06-20/533-5142.